DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Garsoniera in care e mereu primavara

garsoniera

Ce bucurie, in perioada aceasta in care copacii se pregatesc sa dea in floare, sa va pot prezenta o garsoniera in care pare sa fie mereu primavara. Un exemplu ca spatiul mic nu e un obstacol in calea starii de bine decat, uneori, in mintile noastre. Doar 40 de metri patrati are aceasta locuinta a unui cuplu de spanioli care si-a dorit totul de la ea – sa le fie si adapost, si birou, sa fie si cocheta si incapatoare, si bine utilata, si vesela, sa aiba si multe locuri in care sa-si poata depozita lucrurile.

La inceput, cei 40 de metri patrati erau delimitati in mai multe incaperi mici si intunecoase – vorbim despre o casa veche. Designerul Paloma Pacheco a stat mult de vorba cu proprietarii, si-a notat dorintele lor, a pus pe hartie un plan de recompartimentare si, dupa ce a obtinut acordul, a trecut la treaba. Intreaga casa este gandita in jurul dulapurilor care au si rol de compartimentare. Cele inalte sunt lipite de pereti si, pentru ca au fost alese intr-o culoare alb-translucid, aproape ca se confunda cu ei. In restul garsonierei, sunt doar piese de mobilier de mici dimensiuni de care sa nu se izbeasca privirea si care sa delimiteze discret functiunile – bucatarie, salon, hol, dormitor, birou si bai. Mi-a placut ca intr-asa un spatiu mic, designerul a obtinut chiar doua bai separate – una cu toaleta si o chiuveta, cealalta cu dusul.

Toata amenajarea se bazeaza pe alb si culori discrete ale parchetului natural si gresiei. Iar tot farmecul il dau detaliile colorate – covorul verde, pernele galbene si roz inchis, cuverturile, vazele, farfuriile si paharele in nuante tari.

Atmosfera e atat de proaspata si vesela incat nu are cum sa nu te energizeze si sa te binedispuna. Tocmai pentru a nu bloca lumina si pentru a accentua senzatia de amplitudine, designerul a renuntat la perdele si draperii, mergand pe varianta unor jaluzele simple si moderne. Florile nu lipsesc niciodata din aceasta locuinta si bine ar fi sa nu lipseasca nici din ale noastre pentru ca, se spune, aduc noroc.

Sper ca aceasta garsoniera e un raspuns la problema spatiilor mici pe care mai toata lumea o are in Romania. Va invit sa o admirati.

garsoniera1garsoniera2garsoniera4garsoniera5garsoniera6garsoniera7garsoniera8

sursa foto: aici

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.