Dear old Philly – la pas prin Philadelphia
|Primavara in Philly, cum isi alinta americani orasul cu o incarcatura istorica puternica pentru ei (Philadelphia), este suava, romantand fiecare detaliu ascutit al unei arhitecturi care tinde spre cer cu forta.”Orasul vechi”, asa cum ar fi el numit in Europa, se transforma intr-un “fante”, caramida rosie a cladirilor si aleilor pare sa fie perfect completata de florile albe de cires ca o dantelarie si de verdele crud al naturii tinere. Veveritele sprintene au iesit sa”jefuiasca”orice romantic aiurit de tot ce poate sa fie ros din poseta sau rucsacul uitat deschis, ca nici caii de la saretele pregatite pentru scurte plimbari de agrement, nu sunt prea darnici cu mancarea lor. Se pare ca pana si veveritele care sunt strajerii de sute de ani ai Clopotului Libertatii au jurat ca Scarlett O’hara ca vor face orice, dar nu vor muri de foame.
Daca e dimineata, daca e primavara si soarele te rasfata, nu ezita sa mergi sa-ti iei micul dejun la cea mai veche taverna din oras (City Tavern) si o cafea la pachet pentru a te aseza confortabil pe o banca si a savura mirosul de floare de cires. Bucura-te de raiul din caramida rosie si flori albe, este ca un salt in timp autentic. Ai senzatia clara ca esti cu un secol in urma, daca nu privesti spre cer si vezi cladirile moderne in fundal. Pentru un turist, dimineata este, cred, cea mai placuta parte a zilei in Philadelphia pentru ca metropola este linistita si poate fi savurata la pas.