DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Construiti-va o oaza de calm in gradina

Despre efectele benefice ale apei asupra psihicului, am auzit cu totii. Zgomotul valurilor care se izbesc de stanci, sunetul ritmic al ploii sau curgerea egala a unui rau ne linistesc sau ne mobilizeaza, dupa caz. Specialistii in feng-shui sfatuiesc pe toti cei care se gandesc sa-si construiasca o casa, sa caute un teren in apropierea unei curgeri de apa pentru ca asta le va aduce prosperitate si succes.

E greu de gasit un asemenea teren, dar, daca nu-l avem, putem improviza mici iazuri sau cascade in gradinile pe care le avem deja. Timpul va demonstra daca o asemenea amenajare a spatiului exterior ne va aduce mai multi bani sau mai multe afaceri profitabile, asa cum sustin chinezii. Ne va aduce sigur insa mai multa sanatate – o oaza de relaxare in spatele casei va reduce stresul si ne va face mai fericiti. Cu singura conditie ca apa sa fie mentinuta permanent curata. Oamenii de stiinta explica, de altfel, ca miscarea apei e benefica pentru ca poate creste numarul ionilor negativi si poate scadea numarul ionilor pozitivi din aer. Excesul de ioni pozitivi din aer poate provoca depresie sau alte boli.

Dincolo de toate aceste argumente, orice ochi de apa in gradina sau orice cascada improvizata arata pur si simplu bine si este o companie binefacatoare pentru toate florile si plantele, in special in verile caniculare. Orice patio din Andaluzia, zona recunoscuta pentru temperaturile ridicate, e incomplet fara un mic havuz.

Depinde de imaginatia fiecaruia si de resursele financiare, cum aranjam gradina asa incat sa ne putem bucura de apa. Pot fi instalatii complicate, pentru punerea in practica a carora avem nevoie de specialisti, sau putem folosi ce avem prin curte ca sa obtinem un decor inedit fara sa facem credit la banca.

Iata cateva idei care ar putea sa va stimuleze sa apucati de treaba:

barcastropitoripian cu apa???????????????????????????????cascadaiazibriceSursa foto: aici

Cititi aici despre o gradina frumoasa de pe Valea Teleajenului, inspirata de un recif si amenajata de Florin Chiriac.

Despre cum puteti folosi “vechiturile” de pe langa casa pentru decoruri inedite, am scris aici.

 

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.