DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Vecchio Borgo Di Inalbi, Toscana

inalbi7inalbi8inalbi9

inalbi10

Asezata printre livezile de maslini si viile de pe feericele dealuri florentine, Vecchio Borgo di Inalbi ( vechea ferma din Inalbi) este o oaza  perfecta in care sa savurezi linistea inmiresmata si sa experimentezi acel stil de viata “dolce far niente” tipic italian. Ferma este prevazuta cu doua piscine si un jacuzzi frumos, in aer liber, disponibil pentru toti oaspetii. Vechio Borgo di Inalbi este compusa dintr-un grup de conace vechi care au fost renovate cu respectarea deplina a traditiilor arhitecturale toscane, mentinerea grinzilor de tavan vizibile si pardoselilor de gresie coapte, in timp ce mobilierul romantic si oglinzile elegante in stil traditional te indeamna sa te rasfeti.  Trei generatii au muncit pentru ca aceasta ferma sa aiba dimensiunile de azi si dotarile: hotel, livada, o fabrica de ulei de masline si o podgorie.

Vei fi intampinat cu bauturi si aperitive, langa piscina, si cina va fi servita in sala  principala a restaurantului, care in timpul verii, poate fi complet deschisa ca un foisor . Bucatarul  va gati feluri de mancare deliciose  traditionale in  Toscana. Ziua nu este niciodata plictisitoare pe acest domeniu. Daca esti matinal, atunci in timp ce savurezi o cafea de pe terasa privind rasaritul soarelui, poti sa incepi sa selectezi dintre multele oferte pe care ti le ofera acest loc ce vrei sa faci. Poti merge in Florenta care se afla la 13 kilometri de aici. Poti merge la Siena, sau la targul de week-end din Impruneta. Poti ramane aici sa termini de citit cartea aia care iti face cu ochiul de pe noptiera, in foisorul cu scaune si fotolii de ratan. Poti alege sa incepi dimineata cu o plimbare prin padure sau sa mergi la piscine sau, mai bine, sa te gandesti ce ai manca la micul dejun.

Dar gata, rand pe rand apar prietenii tai, care te intreaba daca mai e cafea facuta. Asezati toti la masa, programele se armonizeaza si odata luate deciziile, ne indreptam spre bucatarie unde pregatim un mic dejun copios, in farfurii cu steagul Europei. Cum tentatiile erau enorme la un pas de noi, am decis sa ramanem la ferma. Asa ca ziua s-a scurs intre piscina, plimbari lungi prin padure, cules de struguri si inerenta claca, nu de barfa, ci de savurat “prada”. Apusul soarelui intre dealurile Chianti este o priveliste unica! Dar si mai frumos este cerul instelat care face noaptea un paradis langa piscina cu un pahar de vin si compania prietenilor. Una din serile alea perfecte, rare, cand iti doresti sa nu rasara soarele. Faptul ca a doua zi, ne-am trezit la amiaza, ca eram asa de lenesi incat am decis sa ramanem tot la ferma si sa ne facem program de voie, e de inteles! Era totul prea frumos, era prea bine ca vreo destinatie sa te atraga! Probabil daca am fi stat o luna, ne-ar fi venit cheful sa exploram mai mult imprejurimile, dar pentru o saptamana, Florenta, Impruneta si Siena erau suficiente!

HPIM4344 HPIM4345 HPIM4350 HPIM4362 HPIM4358 HPIM4355 HPIM4352
HPIM4941 HPIM4943 HPIM4944 HPIM4968 HPIM4885 HPIM4887

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.