DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Chamonix, paradisul din Alpii francezi

Destinatia de iarna preferata de cei bogati si faimosi,  Chamonix este o statiune de o frumusete spectaculoasa. Situata la o altitudine de putin peste 1000 de metri, la poalele celui mai inalt masiv din Europa, Mont Blanc (4 811 metri), eleganta statiune din Alpii francezi este foarte aproape de granita cu Italia si Elvetia.

Chamonix a fost gazda primelor Jocuri Olimpice de Iarna, in 1924, si este considerata si acum paradisul impatimitilor de ski. Locatia splendida o face insa o destinatie potrivita in orice anotimp. De neratat, atunci cand veti ajunge in Chamonix, este o calatorie pana la Aiguille de Midi, unul dintre cele mai uluitoare puncte de belvedere din lume. Aflata la o altitudine de 3 842 de metri, zona Aiguille de Midi ofera o panorama completa a Alpilor francezi, italieni si elvetieni si este cel mai inalt loc accesibil cu telefericul din localitatea Chamonix. Calatoria cu telefericul dureaza 10 minute. Din Aiguille de Midi, pornesc faimoasele trasee de ski in ghetarii din celebra Vallee Blanche si tot de acolo incepe una dintre rutele cele mai cunoscute pentru alpinistii care doresc sa ajunga in varful Mont Blanc. Este recomandat sa va rezervati din timp biletele de teleferic, dar si sa va imbracati gros. Inclusiv vara, temperatura in zona respectiva depaseste rar minus 10 grade. Ochelarii si cremele de soare ar fi, de asemenea, idei bune. Din mai pana in septembrie, puteti prelungi calatoria, luaind gondola din Aiguille de Midi inspre Helbronner, Italia. Este un drum de 5 kilometri care va poarta deasupra ghetarului Geant si de unde veti admira, cu rasuflarea taiata, cascadele inghetate, crevasele uimitoare si masivul Mont Blanc.

Reintorsi din aceasta excursie de vis, va puteti reveni in centrul statiunii, la una dintre terasele cochete, cu un pahar de coniac in fata. Sunt doua strazi pline de magazine, cafenele si restaurante elegante in mijlocul acestei statiuni minunate. Puteti cumpara suveniruri pentru acasa, produse traditionale si, evident, produse de lux.

Vestea buna este ca puteti planui o vacanta la Chamonix si fara sa fiti milionari. Una dintre variante este sa urmariti bilete ieftine, in jur de o suta de euro dus-intors, la una dintre companiile low-cost. Wizz Air, de exemplu, merge pana in Geneva. De acolo, un transfer cu autocarul spre Chamonix ( compania AlpyBus), tot dus-intors, va va costa in jur de 5o de euro. Puteti gasi cazari relativ convenabile la una dintre multele pensiuni din zona.

chamonixchamonix1chamonix2chamonix3chamonix4chamonix5chamonix6chamonix7chamonix8

sursa foto: aici

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.