DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Ceva vechi, ceva nou – o casa hi-tech din…secolul XV

cottage

Facem o vizita virtuala intr-un cottage din tinutul Worcestershire, unul dintre cele mai frumoase din Anglia, faimos pentru sosul cu acelasi nume, dar si pentru satul Bibury, considerat cel mai pitoresc sat britanic. Casa in care va invit a fost construita tocmai in 1455, a ramas de atunci in picioare, si a fost renovata si extinsa de noii proprietari care au adus-o in secolul XXI instalandu-i inclusiv panouri solare si incalzire in pardoseala. Au obtinut o locuinta spatioasa, confortabila si plina de personalitate. In interior, au combinat in doze potrivite rusticul, clasicul si modernul. De remarcat barnele vechi de lemn combinate cu gresia si mozaicul de ultima generatie, mobilierul clasic asortat cu lampi si alte corpuri de iluminat futuriste, tapetul pretios pus in valoare de balustrade hi-tech din sticla. Scaunele de bar cu picioare din otel convietuiesc armonios cu fotoliile din rachita, fotoliile de piele si mobila de brad vopsita in tonuri pale de crem si roz prafuit. Tot ce inseamna aparatura de bucatarie este de cea mai buna calitate si nu stirbeste cu nimic calitatea de monument istoric inregistrat a acestei case.

cottage4

In living, caramida rustica din jurul semineului modern, tapiteria in stil britanic si draperiile bogate contribuie egal la senzatia de confort si bunastare. Favorita mea este baia: cada de un albastru opulent incadrata de accesoriile gratioase din fier in stil vintage indeamna la relaxare si este un exemplu de eleganta.

sursa: http://www.housetohome.co.uk/countryhomesandinteriors
sursa: http://www.housetohome.co.uk/countryhomesandinteriors

cottage3

E o casa care reuseste sa preia si sa conserve ce-i mai bun din trecut fara a refuza confortul extraordinar al prezentului si, de aceea, o vad ca pe o buna sursa de inspiratie pentru cine iubeste vechiul si noul deopotriva.

cottage2cottage5cottage6cottage 7

 

Tags:,

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.