DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Central Park, New York – Primavara roz cu miros de visini

M4034S-4211M4034S-4211M4034S-4211
M4034S-4211 M4034S-4211 M4034S-4211 M4034S-4211 M4034S-4211 M4034S-4211   
Da, e o primavara frumoasa,care, ca fiecare anotimp, isi da toata silinta sa ne rasfete cu atuurile lui! Anul asta, m-am hotarat sa-I dau toata atentia, asa ca am sters din vocabular cuvintele inutile ca mall, reduceri, sala de fitness, trend si multe altele si am plecat acolo unde natura dezmeticeste orice simt si vindeca orice melancolie. Sa-i spunem un soi de turism”al florilor de visin si mirosului de cafea”.

america1

   Primul loc care imi trece prin minte este Central Park din New York, unde, de prima data cand te pierzi pe aleile lui, ai un sentiment ciudat de “déjà vu”. Si atunci ce poate sa fie mai familiar decat The Loeb Boathouse pentru a savura o cafea?

america

Natura croseteaza cea mai frumoasa dantelarie de flori, in culori carora numai ea le stie formula, si apoi, dupa ce le imprastie prin pomi si prin iarba, isi ia aerul cald si bland jucandu-se, pentru a-ti atrage atentia, cu cate o pala de vant.
america2
 Aici, in Central Park, fiecare anotimp este reprezentat “cu onoare” de culorile lui, asa cum o tara e reprezentata de culorile steagului ei……dar primavara pomii, florile si gradinile din Central Park hipnotizeaza orice privire, fiecare pala usoara de vant iti aduce in nari mirosul unic si suav de floare de visin sau de cires, de zambile sau lalele.

america6

Chiar daca o sa par putin exagerata, faptul ca ma puteam bucura de toate acele minunate gradini si alei, faptul ca puteam sa admir frumusetea lor, sa ma bucur sa lenevesc pe o terasa cu o cafea negra si gustoasa pe masa, m-au facut sa ma simt cel mai rasfatat dintre pamanteni………….nu inseamna nimic sa fii proprietarul unei gradini a carei frumusete nu o poti percepe, dar inseamna atat de mult ca totusi putem sa fim calatori prin locuri superbe, unde sa ne incarcam sufletul de frumos!

america5america4america3america7

sursa foto: arhiva personala

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.