DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Cele mai frumoase balcoane cu muscate

Da, am o obsesie in perioada asta – si nu doar – pentru terasele si balcoanele mici de bloc, iubite si ingrijite de proprietari. Noi ne plangem adesea ca n-avem loc, ca nu e nimic de facut intr-un balcon de 3-4 metri patrati, dar francezii, sa ne amintim, sunt cei care au inventat balcoanele minuscule cu balustrade de fier forjat. Balcoanele frantuzesti. Si se mandresc cu ele, le aranjeaza in asa fel incat sa ia ochii trecatorilor si sa-si binedispuna familiile si musafirii. Pe langa balcoanele frantuzesti, balcoanele comuniste construite de Ceausescu sunt adevarate stadioane. Bine, exagerez un pic 🙂

Una dintre cele mai frumoase si mai comode modalitati de a pune in valoare un balcon mic este…muscata. Spun comoda pentru ca muscatele sunt unele dintre cele mai rezistente si putin pretentioase flori. Cu un pic de atentie si ingrasamantul potrivit, infloresc din mai pana la sfarsit de octombrie chiar si in balcoane orientate spre vest si batute de vant cum e al meu. Adapostite de zapada si ger, rezista pana in primavara viitoare si se fac si mai frumoase. Pe oriunde am calatorit in Europa le-am putut admira in toate culorile si formele: muscate curgatoare, muscate englezesti, muscatele Calliope, muscatele pitice. Atentie doar sa nu le udati in exces pentru ca sunt sensibile la umezeala si le-ar putea putrezi radacinile. De doua-trei ori pe saptamana e suficient, udarea zilnica, de preferat dimineata, fiind indicata doar in perioadele cu adevarat caniculare.

Am selectat cateva imagini cu balcoane superbe impodobite cu muscate. In functie de timpul si de gustul proprietarului, amenajarile sunt mai bogate sau mai aerisite. Fiecare e frumoasa in felul ei.

b7
Decor rustic cu muscate suspendate 🙂
balcon muscate
Decor nordic, aerisit, colorat cu ajutorul catorva jardiniere.
balcon muscate 2
Balcon modern cu accente rosii.
balcon muscate 3
Vintage, pastel, nostalgie 🙂
balcon muscate 4
Art deco si un strop de rustic. Muscatele rezista. 🙂
balcon muscate 5
Oaza din balcon. Ca-n gradina bunicii.
balcoane muscate germania
Desi par austeri, nemtii chiar iubesc florile. Si au mare grija de ele.
atelier d'art a Yvoire franta
Atelier d’Art a Yvoire , Franta. O poezie.
balcoane muscate grecia
Muscate grecesti. Sunt peste tot: mari si frumoase. Le prieste clima.
balcoane muscate franta
Balcoane frantuzesti. Pare sa fie un concurs de frumusete acolo.
balcon venetia muscate
Balcon din Venetia. Pasional. 🙂
buchart gardens window box
Buchart Gardens window box. Cand nu ai deloc balcon, il inventezi!

sursa poze

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.