DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Cele mai frumoase balcoane cu lavanda

Anotimpul lavandei este oricand, as zice. Toamna insa cei care au plantatii de lavanda au multa treaba: dupa a doua recolta se tund tufele si se planteaza butasi noi.
Noi, cei care nu avem culturi de lavanda, ne limitam sa admiram frumusetea florilor si sa inspiram mirosul inconfundabil ori in natura, ori in gradina, ori in balcoanele personale.
Ce stare de bine si relaxare ne dau imaginile din Provence infatisand campuri nesfarsite mov, roz sau albe si cate-o roata de moara sau cate un turn vechi in fundal!
Cat de placut este mirosul uleiului esential de lavanda, seara, cand ajungem acasa obositi dupa o zi de munca.
Ce aroma benefica au asternuturile si hainele intre care pastram saculeti din panza umpluti cu levantica!

Cat de usor si de bine este sa te odihnesti la tine pe balcon intr-un decor care sa te faca sa visezi ca ai evadat in Provence, tinutul lavandei!

Stiati ca lavanda este simbolul antic al puritatii si al curatirii si este o planta recomandata in feng-shui pentru reimprospatarea energiei?

Daca florile uscate in general sunt considerate purtatoare de ghinion in feng-shui, regula nu se aplica si lavandei. Dimpotriva. Specialistii ne recomanda sa ne decoram casa cu lavanda, sa folosim fire de levantica drept semne de carte, sa folosim saculeti cu lavanda ca odorizant de masina, sa ne preparam chiar odorizant de camera din ulei esential de lavanda. Se face simplu: intr-un pulverizator amestecam 3 masuri de apa si o masura de ulei. Amestecam si pulverizam in toata casa de doua ori pe zi.

Uleiul de lavanda are proprietati remarcabile in tratarea taieturilor, ranilor, vanatailor si iritatiilor pielii. Poate fi folosit in tratarea pielii crapate si a buzelor arse de soare. Unii spun ca trateaza herpesul si te scapa de matreata.

Despre faptul ca inhalarea mirosului de lavanda induce un somn odihnitor, stie deja toata lumea.

Cu gandul la toate acestea, am selectat cateva dintre cele mai frumoase balcoane decorate cu levantica. Si ma gandesc sa trec neaparat pe la Lavand’Elle, la Valentina, sa-mi completez proviziile de lavanda si sa cumpar niste coronite minunate cum doar ea stie sa faca. 🙂

balcon lavanda 3b5balcon lavandabalcon lavanda 1lavanda 1lavanda2lavanda3lavanda 4lavanda 5lavanda6lavanda7balcon lavanda si muscate

https://ro.pinterest.com/

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.