DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Cea mai fotografiata cladire din Sibiu se transforma in magazin de bijuterii

Una dintre cele mai frumoase si fotografiate cladiri din municipiul Sibiu se va deschide in curand publicului si va avea program.

foto: Turnul Sfatului
foto: Turnul Sfatului

Este vorba de cladirea de pe strada Tribunei numarul 13, devenita un fel de simbol neoficial al orasului, dupa ce un artist plastic a inscriptionat pe ea “Ma gandesc la ea. Non Stop”.

Inscripția îi aparține lui Mircea Nicolae, un artist bucureștean și face parte din proiectul „100 de intervenții”, care a început în 2007 și include variate manifestări artistice, de la inscripții stradale, la instalații. Fotografiile cu aceasta cladire au facut ocolul internetului si aproape ca nu exista turisti care sa nu o caute.

Locul va fi reamenajat si va gazdui ce altceva daca nu un magazin de bijuterii. Patronul a participat la licitatia organizata de primarie si a fost dispus sa plateasca o chirie de 350 de euro pe luna, chiar daca pretul de pornire a fost de mai putin de 100 de euro. A aflat ca locatia se poate inchiria de la un prieten care voia sa-si deschida acolo o cafenea, dar si-a dat seama ca spatiul e prea mic pentru asa ceva. Bijutierul promite ca va inscriptiona verighetele si inelele exact asa cum isi vor dori clientii. Inclusiv cu inscriptia de pe frontispiciu “Ma gandesc la ea non stop”, inscriptie care a adus celebritatea cladirii.

magazin 1 sibiu

 

Mai multe detalii aflati, daca sunteti interesati, pe TURNUL SFATULUI.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.