DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Casa traditionala din Marginimea Sibiului, doar 10 000 de euro, la cheie

Excelenta ideea celor de la Muzeul Astra din Sibiu de a organiza un Targ de case, gradina si peisaj in satul traditional. Targul a ajuns la a opta editie si a fost una speciala. Pentru ca organizatorii au reusit sa expuna o bijuterie de casa traditionala “la cheie”. Provocarea a fost lansata la targul de anul trecut cand organizatorii au prezentat publicului 5 proiecte de case traditionale “la cheie”. Unul din ele s-a materializat si a fost atractia principala a evenimentului.

casa traditionala noua sibiu

 

Aceasta este casa care are 54 de metri patrati utili si este impartita in 3 incaperi. A fost construita de mesterii muzeului si costa, la cheie, doar 10 000 de euro. Fundatia si racordurile la utilitati cad in sarcina proprietarului. Este o copie dupa o casa traditionala din Marginimea Sibiului, de aceea se recomanda amplasarea ei in aceasta zona sau in zone montane apropiate.

,,Muzeul ASTRA a demarat în premieră naţională un program de conştientizare a populaţiei că suntem datori a respecta şi promova altfel memoria locului. Specialiştii Muzeului au construit o casă tradiţională din Marginimea Sibiului, mai exact din Tilişca, fiind o copie fidelă a casei existente în Muzeu datată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Casa poate fi adaptată la conditiile de trai din secolul XXI. Planimetric, ea prezintă 3 încaperi cu o suprafaţă utilă de 54 mp. Acoperişul este în 2 ape cu o prelungire pentru prispă. Uşile şi ferestrele sunt copii dupa cele originale iar podeaua şi tavanul sunt din lemn de brad fasonat. Costurile proiectului se ridică la suma de 45.000 lei, iar aici este inclusă şi remontarea casei la destinaţie. De precizat este şi faptul ca tipul acesta de casă este indicat a fi poziţionat în zona Mărginimii Sibiului şi cel mult în zona montană a judeţelor învecinate”, spune Ciprian Ştefan, managerul general C.N.M. ASTRA.

casa traditionala 1casa traditionala 2

E o bucurie de casa si abia astept sa vad si celelalte 4 modele ridicate si gata de livrare. Felicitari celor de la Muzeul ASTRA pentru ideea extraordinara si pentru promovarea neobosita a traditiilor, mestesugurilor si bunului gust.

sursa

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.