DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Casa rustica de langa lac

O casa de lemn pe malul unui lac, inconjurata de padure si liniste, n-are de ce sa fie altfel decat simpla si rustica. Asa a gandit proprietarul si arhitectii i-au respectat dorinta. Aceasta locuinta se afla in Maine, Statele Unite ale Americii, pe locul unei foste tabere si are avantajul imens al unei privelisti care face inutil orice brizbriz arhitectural.

Are 180 de metri patrati, desfasurati pe doua niveluri, ferestre generoase si un aspect exterior mai degraba jucaus, ca dintr-o carte de povesti. La interior, semineul este punctul focal, laolalta cu lacul care se vede din orice pozitie. Alaturi de semineu si lac, vedetele incontestabile, mai atrage atentia si plafonul inalt, asemanator unuia de catedrala, care amplifica senzatia de spatiu. Amenajarea este intentionat spartana, extrem de simpla, ca sa nu obstructioneze farmecul imprejurimilor. Barne din lemn, scari din lemn, mobilier in linii drepte tot din lemn masiv, piatra de rau si pe fatada, si in jurul semineului, podea lustruita, scaune care se pot folosi deopotriva pe terasa, in bucatarie sau in zona de conversatie, cateva covoare traditionale si canapele vintage.

Acoperisul este din tabla verde, iar obloanele au aceeasi culoare, parca pentru a se pierde in padurea din apropiere. Caramida aparenta alba de la exterior da casei un aer proaspat si ordonat, iar ramele rosii ale ferestrelor adauga un strop de veselie.

Curtea e frumos aranjata, cu ghivece de flori pe langa casa si gazonul aranjat in rest, iar scarile spre micul ponton sunt si ele din piatra de rau, la fel ca braul care imprejmuieste casa.

Fatada te binedispune instantaneu
Fatada te binedispune instantaneu

casa-lac1casa-lac2casa-lac3

Camera copiilor e inalta si luminoasa
Camera copiilor e inalta si luminoasa
Locatia acestei case este spectaculoasa. Si catelul familiei pare incantat. :)
Locatia acestei case este spectaculoasa. Si catelul familiei pare incantat. 🙂
Semineul rustic este piesa de rezistenta a livingului
Semineul rustic este piesa de rezistenta a livingului
Tavanul in forma unuia de catedrala adauga spatiu si frumusete
Tavanul in forma unuia de catedrala adauga spatiu si frumusete

Ce sa-ti doresti mai mult? Casa a fost construita de arhitectii de la TMSArhitects, iar planul ei, in caz ca sunteti interesati, il puteti gasi aici.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.