DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Casa din lemn care creste

Actualii proprietari au vazut prima data aceasta casa intr-o iarna, in preajma Craciunului. Se aflau in vizita la niste prieteni si au zarit-o de pe drum: semi-ascunsa dupa o liziera de copaci, acoperita de zapada si luminata de sarbatoare, parea o ilustratie dintr-o carte de povesti.

Si-au dorit-o de la inceput, dar ratiunea le spunea ca n-are rost sa renunte la apartamentul confortabil din oras si ca o casa nu e un moft, nu se cumpara la fel de usor ca o prajitura.

Totusi, dupa fix jumatate de an erau la notar si semnau actele de vanzare cumparare.

In primii ani, au folosit-o drept refugiu pentru vacante. Era o casa simpla din lemn, foarte mica, alcatuita din doar un living, o bucatarie si o baie. S-au atasat insa atat de mult de zona splendida incat, pas cu pas, au transformat casa in resedinta permanenta. Dupa ce au colindat cu serviciul mai multe orase mari ale Poloniei, au decis ca sufletul lor era, de fapt, acolo, pe un deal inverzit,intr-o casuta de lemn. Din fericire, fiind extrem de simplu proiectata, casa a fost usor de transformat si a crescut firesc odata cu familia si cu cu nevoile ei.

Mai intai, a crescut o terasa mare cu geamuri de sus pana jos care se transforma in living seara sau cand e vremea rea. Apoi au aparut doua dormitoare, unul matrimonial si altul pentru copii, si inca o baie. In jurul casei, a prins contur o gospodarie in toata regula. Asa cum a fost gandit proiectul, absolut fiecare camera are iesire spre veranda.

Spatiul interior nu este mare nici dupa extindere, dar este inteligent compartimentat si decorat. Usile glisante salveaza metri patrati, iar stilul scandinav folosit la interior de o prietena de familie, designer de meserie, da o nota de prospetime. Mobilierul alb pune frumos in evidenta textilele colorate si vesele si tapetul in dungi din dormitor.

Finisajele si decoratiunile din lemn, in si ceramica sunt preferatele stapanei casei, o alegere foarte compatibila cu arhitectura casei si cadrul natural.

Rar auzi oameni spunand ca nu mai au nevoie de nimic mai mult. Proprietarul acestei casute o spune din toata inima si mai adauga ceva: stiu ca atunci cand vreau ceva, se intampla. O expresie pe care o auzim des in ultima vreme si pe care unii dintre noi o credem, altii mai putin.

sursa: aici

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.