DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Casa in forma de scoica din Mexic

O familie de tineri cu doi copii din Mexico City s-a saturat de traiul intr-o casa conventionala si a vrut sa schimbe total stilul de viata cu unul integrat in natura. Casa “Modern Nautilus” este un amestec socant de arhitectura moderna si arta contemporana. Frapeaza, inca de la  intrare, peretele de vitralii colorate. Fiecare element a fost atent ales pentru a coincide cu tema organica a cladirii.Arhitectul  mexican Javier Senosiain descrie viata sociala in casa pe care a creat-o ca o curgere in interiorul “scoicii”, fara nici o bariera, o zona de armonie in trei dimensiuni, unde se poate observa dinamica continua a  celei de-a patra dimensiuni, atunci cand se deplaseaza pe scara in spirala, cu o senzatie de plutire deasupra vegetatiei.

 Casa Nautilus este in forma de scoica, o casa inovatoare, neobisnuita, in mod clar inspirata de opera  Gaudi si Frank Lloyd Wright. Javier Senosiain a  dorit sa aduca in Mexico City un alt exemplu spumos de ceea ce el numeste “bio-arhitectura” – ideea conform careia cladirile care respecta  forme din natura ne aduc inapoi la istoria locala, traditie si radacini culturale, care la randul lor duc la crearea de armonie cu natura.

Este mai mult o sculptura decat o locuinta, in sensul in care concepem noi, in mod traditional. Inspirat de forma unei scoici, casa este conceputa sa fie construita cu ferociment, o tehnica care implica un cadru de sarma cu un compozit  de beton armat special, care este raspandit peste ea, rezultand o structura care este rezistenta la cutremur si nu necesita intretinere.Aceste doua ultime caracteristici imi par atat de importante pentru zona in care traim. Iar, daca siguranta personala si a familiei se poate imbina atat de frumos cu visele si confortul, atunci totul e perfect.

sursa foto: http://www.inhabitat.com/

shellshape2 shell shaped house10 shell shaped house1 shell shaped house2 shellshape3 shell shaped house3 shell shaped house4 shell shaped house5 shell shaped house7 shell shaped house6

Tags:, ,
One Comment

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.