DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Arhitectul Adrian Paun face case romanesti cu suflet

Pe arhitectul Adrian Paun il admir de ceva vreme in tacere,  mai exact de cand i-am descoperit intamplator site-ul. I-am urmarit apoi si pagina de facebook si am citit cu placere recenziile sale despre casele romanesti de patrimoniu, unele dintre ele lasate de izbeliste. Ii impartasesc preocuparea pentru arhitectura romaneasca traditionala si pentru curentul neoromanesc, atat de frumos si atat de putin pus in valoare in peisajul stradal de pe la noi. Cred ca arhitectura neoromaneasca este una  dintre cele mai frumoase din cate exista si mi-ar placea ca intr-o buna zi mai multi romani s-o pretuiasca asa cum merita si sa aleaga sa-si construiasca locuintele in acest stil deosebit.

Proiectele sale, pe care le gasiti in parte si pe site cu toate detaliile de rigoare, au personalitate, caldura, si o doza de romantism bine combinata cu functionalitatea. Sunt proiecte cu nume de povesti si cu suflet.

Intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, arhitectul apreciaza ca locuintele in stil neoromanesc vor pretui mai mult in timp: “o asemenea casa n-o sa-si piarda niciodata valoarea. Ba mai mult, peste 10 ani, o sa aiba o valoare mult mai mare in comparatie cu o casa construita acum”.

„În comparaţie cu casele obişnuite, e ceva mai mult de investit în casă şi manoperă. Este vorba despre identitate şi despre frumos. Frumuseţea acestor case a trecut proba timpului şi a numărului foarte mare de oameni ce le apreciază. Acest stil conţine elemente istorice, culturale şi religioase pe care noi le percepem ca valoare prin subconştientul nostru. Vedem, nu înţelegem constient, explicabil, dar ne ataşăm, ne asumam şi apreciem aceste elemente“, precizează arhitectul.
Va prezint cateva fotografii care sigur va vor indemna sa-l cunoasteti mai bine pe Adrian Paun si sa-l cautati pe site-ul personal, www.case-frumoase.ro. Este un nume la care chiar merita sa va ganditi atunci cand vreti sa va construiti o casa de care sa fiti mandri.
casa in stil neoromanesc, arhiva arhitect Adrian Paun
casa in stil neoromanesc, arhiva arhitect Adrian Paun
Proiect casa "Tarancuta"
Proiect casa “Tarancuta”
Casa traditionala, arhiva personala arhitect Adrian Paun
Casa traditionala, arhiva personala arhitect Adrian Paun
Proiect "Casuta din campie"
Proiect “Casuta din campie”
Proiect "Conacul dintre vii"
Proiect “Conacul dintre vii”

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.