DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Altfel de Valentine’s Day

 

Vine ziua indragostitilor. E amuzant ca ea ne creeaza mai multa anxietate, decat bucurie. Cautam replici celebre, cadouri sugestive, buchete de flori grandioase, facem rezervari la restaurante scumpe sau in locuri elegante. Noi fetele incercam sa aratam impecabil. Parfumul cel mai bun, coafura perfecta, rochia care sa ne faca unice. Cata risipa de energie!

In urma acestei zile, sunt alte 365 de zile, cand am fost foarte ocupati sa facem bani, sa pregatim masa de Craciun, seara de revelion, masa de pasti, ziua de nastere a noastra, a celor dragi noua, sa facem curatenie, sa alegem unde ne facem concediul, sa fim nemultumiti de cum merg unele treburi, sa clampanim pe net amanand la infinit cartea necitita de pe noptiera. Poate e o carte despre o poveste de iubire, o carte de specialitate in profesia noastra sau o carte de filosofie, oricum a ramas inchisa pe noptiera, ca o promisiune ca viata noastra inca ne da timp.

Un vechi proverb spune ca nu e important sa obtinem ceea ce dorim, ci sa continuam sa ne simtim impliniti cu ceea ce am obtinut. Dar de cele mai multe ori dragostea noastra implinita e cartea necitita de pe noptiera.E reconfortant ca exista acolo cu copertile ei perfecte in fiecare seara, cand ne bagam in pat si putem avem certitudinea ca o putem deschide cand o sa avem chef. Nu realizam ca prin atitudinea noastra sfidam legile nescrise ale firii si ca intr-o zi o sa ne trezim brusc ca e prea tarziu.

Daca Valentine’s Day nu ar fi despre inimioare, coafuri perfecte, cadouri inspirate, fraze stereotip? Daca ar fi despre o seara in doi, in pijama, in casa noastra, cu un ceai sau o cafea, incercand sa-l privim pe cel de langa noi direct in ochi? Daca ar fi despre o discutie despre noi, despre ce nu ne-am mai spus de mult? Cine mai suntem, cum ne mai simtim, de ce ne este frica? Ce ne dorim de fapt? Daca am lua cartea de pe noptiera si am lasa cuvintele sa se astearna, ca apoi tot anul sa o deschidem in fiecare seara cu teama si iubire si sa adaugam noi capitole? Gen”Azi, zambetul tau era magnific”,” Privirea ta unica”,”Mancarea care s-a ars”, “Buchetul de liliac”,”O noapte doar pentru noi”, “O zi la Monaco”, “Alhambra”,”Sinaia”, “2 bagaje in terminalul 35B”,”Vunk, Grecia, pe autostrada”, “O seara in Positano”, “despre o camera de spital in care am ras de viata”….

Poate asta ne-ar ajuta ca in fiecare an sa asteptam cu drag aceasta zi.Si cu siguranta intr-o zi, peste cativa ani, le vom citi nepotilor din cartea noastra cu coperti perfecte despre iubire. Le vom explica ca dragostea este despre un drum in doi, despre un sentiment care nu cere explicatii, ci doar atentie in fiecare zi a vietii noastre la celalalt, despre intelegere si acceptare. Le vom spune cu tandrete ca numai copertile pot sa fie perfecte si le vom spune cum continutul este puterea lor de a se intelege si accepta.

IMG_1512IMG_1153positanoobloane ponte vecchioHPIM3784HPIM3805IMG_5111IMG_5095

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.