DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Acasa de Craciun

IMG_3262

IMG_3258

In fiecare an, visam la Craciunul nostru perfect. Fiind diferiti, fiecare si-l inchipuie altfel, dar cred ca toate Craciunurile imaginare au farmecul lor unic si atat de personal. L-am trait insa vreodata sau doar zambim misterios in fata bradului, pregatiti sa postam fotografiile cu noi incantatori si relaxati langa minunatia de brad? Apoi, intorcandu-ne la ceea ce ne putem oferi, asa de sfarsit de an, obositi de atata munca si alergatura, savuram ramasitele propriului vis. E o ironie ca toate fotografiile cu brazi de Craciun transmit multa liniste, caldura, intimitate si magie? Nu, exact despre asta e vorba. Craciunul e despre caldura umana, intimitate, magie, dragoste si impacare. Cred in magia bradului doar daca vad si zambetele familiei si prietenilor mei dragi reflectate in ghirlande si multiplicate de globuri. Cred in caldura umana numai daca cei care ma colinda au sufletul curat. Si, da, cred in dragostea aia care ucide cu forta ei distante si intrebari inutile si nu isi cauta scuze, care e acolo langa tine si care iti da cel mai frumos cadou din lume – un sarut cald.

Iubesc ajunul Craciunului, cand femeile din casa se strang sa faca scutecele lui Isus, o prajitura simpla, gustoasa si care nu iese decat daca razi si esti vesel. Daca ochii bunicii o mangaie cu verdele lor mediteranean, atunci, cu siguranta, o sa iasa cea mai buna prajitura din lume.

Iubesc momentele cand se ciopleste bradul si se “aseaza pe pozitie”. Discutiile aprinse despre combinatiile de culori, tata catarat pe scara cu ghirlandele in mana, mama bagata toata in cutii sa vada ce globuri se pun, bunica si bunicu incercand instalatiile, aia merge, aia are un bec ars, cainii care se uita mirati la toata agitatia si parca lenea e mai puternica decat curiozitatea…….iubesc momentele astea cand ma fac ca fac ceva, dar in fapt mi-i bag in suflet cu totul si pe neobservate, dupa care insfac bradul alb si globurile aurii si fug repede pe scara.

Evident seara, constat ca de obicei ca mamei i-a iesit mai bine combinatia de argintiu cu rosu si ea stie asta. Asa ca ma priveste relaxat cu aerul de superioritate a unei veterane in materie. ( normal, intotdeauna cand eram mica, Mos Craciun venea cand dormeam……….si era blonda!)

Si, totusi, desi am avut parte de tot ce poate sa ofere o asemenea sarbatoare unica si ce mi-am dorit, stiu ca  acel Craciun imaginat, dorit, voit urmeaza!

IMG_3268

IMG_3271

IMG_3297

IMG_3257

IMG_3221

IMG_3230

IMG_3233

IMG_3228

IMG_3255

IMG_4024

IMG_4074

IMG_4017

IMG_4019

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.