DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

20 martie 2015 – Despre fericire, eclipsa si Aurora Boreala romaneasca

Traversam o saptamana cu o incarcatura energetica extraordinara, cea mai “puternica” saptamana din an, dupa cum o caracterizeaza astronomii, astrologii si chiar psihologii.

Azi, 20 martie 2015, trei fenomene spectaculoase au loc in acelasi timp – este ziua unei eclipse de soare, ziua echinoctiului de primavara si ziua in care vom avea, din nou, o superluna – adica astrul ceresc va fi cel mai aproape de pamant. Este o coincidenta rara care se produce o data la cateva sute de ani. Punctul maxim al eclipsei de soare – ora 11.56 pe teritoriul Romaniei- va fi urmat, la 12 ore, de echinoctiul de primavara atunci cand ziua va fi egala cu noaptea si debuteaza primavara astronomica.

Eclipsa de soare vazuta din Bucuresti. sursa: stirileprotv.ro
Eclipsa de soare vazuta din Bucuresti. sursa: stirileprotv.ro

Foarte interesant, tot in aceasta saptamana, in cursul noptii de marti spre miercuri, un fenomen rar , Aurora Boreala, a fost vizibil inclusiv din Romania. Dovada stau pozele realizate de fotograful Attila Munzlinger in Pasul Tengheler din Harghita.

Aurora Boreala in Harghita. foto: Attila Munzlinger
Aurora Boreala in Harghita. foto: Attila Munzlinger
Aurora Boreala in Harghita, fotografiata de Attila Munzlinger
Aurora Boreala in Harghita, fotografiata de Attila Munzlinger

Sunt niste fotografii extrem de valoroase daca tinem cont ca Aurora Boreala este vizibila, in general, din tarile nordice. Aparitia ei pe teritoriul Romaniei si al Ungariei a fost posibila datorita unei furtuni solare foarte puternice care a lovit Terra in cursul zilei de marti. Superbul spectacol luminos apare atunci cand straturile superioare ale atmosferei terestre sunt lovite de particulele puternic energizate care sunt emise in timpul exploziilor solare.

Asadar, Cerul danseaza in aceasta saptamana, iar asta nu are cum sa nu ne influenteze si pe noi, ca parti integrante ale Universului. Celor tristi, psihologii le recomanda insistent sa nu se lase doborati de lipsa luminii din timpul eclipsei si sa nu alunece in depresii. Pe cei interesati de partea ezoterica a fenomenelor naturale, astrologii ii sfatuiesc sa-si ia un timp de meditatie, sa reflecteze la ceea ce doresc sa schimbe in viata lor, sa stea cat mai mult in natura, sa rememoreze evenimentele care i-au marcat in ultima vreme si sa-si asculte vocea interioara mai mult decat oricand pentru ca este un moment favorabil noilor inceputuri. Pe cei pragmatici, astronomii ii anunta ca urmatoarea eclipsa de soare va fi vizibila din Romania peste 5 ani, in iunie 2020.

Intamplator sau nu, azi, 20 martie, se sarbatoreste si Ziua Internationala a Fericirii. In rezolutia Adunarii Generale a ONU, adoptata prin consens de reprezentantii a 193 de tari acum trei ani, se statueaza: “cautarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiintei umane”. ONU incurajeaza statele membre sa ia in considerare starea de bine a cetatenilor si sa abordeze politici publice care sa creasca bunastarea popoarelor.

Sa ne cultivam starea de fericire putin cate putin, in fiecare zi, ca pe o gradina care necesita timp si munca sa infloreasca si sa ne incante. Sa facem din fericire un scop si nu o obsesie, sa nu dezarmam si sa cautam solutii in situatiile dificile, sa apreciem ce avem si sa nu obtinem niciodata ceea ce ne dorim ranindu-i pe altii. Sa fim increzatori si sa ne detasam din cand in cand de rutina. Si sa incercam permanent sa invatam lucruri noi care sa ne tina mintea vie si spiritul ager. Sa ne indragostim de primavara care incepe azi.SAM_3680

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.